L’Associació de professionals de joventut de la Comunitat Valenciana se reuneix amb el Director General de l’IVAJ

000_00081El dimecres 14 de gener el Director General de l’IVAJ, Adrián Ballester i la Secretària de l’IVAJ, Belén Hoyo, van rebre a una representació de l’Associació de professionals de joventut de la Comunitat Valenciana. L’objectiu d’aquest primer contacte era presentar l’entitat al reponsable màxim de l’Institut Valencià de la Joventut i abordar assumptes, com ara, el procés d’elaboració de la llei de joventut de la Comunitat Valenciana, la definició dels perfils professionals del sector de les polítiques de joventut o explicar el calendari de treball previst als màxims representants de l’IVAJ.

La publicació de la recent nota de premsa sobre el retall en les beques EUROCURSOS va suscitar certa polèmica en l’inici de la reunió. El malestar dels representants de l’IVAJ no ha estat tant pel contingut de la nota si no per la forma. Una vegada discutida i aclarida la qüestió la reunió va transcorrer amb normalitat

Un dels punts que es van tractar van ser la reivindicació per part de l’associació de considerar a l’entitat com a un col·lectiu que te molt a dir sobre la nova Llei de Joventut; per tant, hem sol.licitat poder fer aportacions sobre la nova Llei, proposta que va ser rebuda de bona gana pel Director General. Aquesta reivindicació ens va portar a preguntar per l’actual situació de la Llei, el director ens va explicar que la Llei en aquest moment està en mans de l’IVAJ ja que l’anvantprojecte no ha estat admés pels organismes juridics pertinets. En l’actualitat estan treballant amb un nou i definitiu text, el Director es va comprometre a facilitar-nos el nou document per que l’associació puga fer les seues aportacions. La llei està prevista ser aprovada al mes de maig, aquesta circumstància fa que el procés fins a la seva aprovació siga molt ràpid.

Ens anunciàren que, paralelament a la Llei, s’està treballant en el nou PLA JOVE 2008-2012. També tenen previst tindre acabada la proposta inicial en breu .

Finalment vam tractar el tema del perfil professional, tema que li va interessar. De fet ens va preguntar de quina manera es podria fer eixe reconeixement del perfil professional des de l’IVAJ i li suggerirem que tant en el debat de la Llei com en la política de contractació es podia aprofitar per a contemplar els perfils professionals específics del sector de joventut.

L’Associació de professionals de joventut de la Comunitat Valenciana saluda la celebració d’aquesta reunió i espera que siga positiva per a poder avançar en la consolidació de les polítiques de joventut en la nostra Comunitat.

3 respostes a “L’Associació de professionals de joventut de la Comunitat Valenciana se reuneix amb el Director General de l’IVAJ

  1. I la reunió? Primera impresió, aceptació, acollida, propostes de col·laboració… Estem esperant impacients el resum, sense deixar detall, de aquesta reunió.

    Salut!

  2. Vaig enviar fa un temps un mail a la nova associació que ha sorgit de professionals de joventut de la CV, per tal de formar part d’aquesta associació… però, no he rebut cap resposta vostra…
    Un abraç des de Canet d’En Berenguer

Deixa un comentari