Polítics 2.0 seguint l’Assemblea

Abans de fer avaluació de la trobada que tinguérem el 6 de novembre al Casal Jove del Port de Sagunt, i de fer públics els documents de treball que allí tractarem en la que serà coneguda com “la declaració de Sagunt” volem publicar les primeres declaracions virtuals. I, és que des de la publicació dels comentaris que mitjançant twitter emeteren des del Casal i baix l’etiqueta #apjcv, dos polítics 2.0 opinaren al respecte i, que pot ser siga enriquidor el seu coneixement.

D’una banda de la conversa virtual estava el director general de l’IVAJ N’Adrián Ballester, que a últim moment va excusar la seua presència a l’acte i, d’altra En Vicente Inglada ex-president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i actual assessor de l’Ajuntament de València pel grup Socialista. Tot va iniciar-se per l’afirmació que va retuitejar Inglada respecte que el perfil professional no apareix a la futura Llei de Joventut de la CV i que va comentar Ximo Càdiz a la seua exposició de la comparativa de Lleis estatals.

@Vinglada:
#apjcv Enhorabuena al Presi.! Y ahora que le de caña al IVAJ o a esa generalitat jove o como se llame.
#apjcv El perfil profesional en juventud no aparece en la ley pq no les interesa.

Al poc de temps el director general de l’IVAJ envia al seu twitter personal una contestació:

@adrianballester:
@Vinglada lo ha definido el estado en el INCUAL, y la Generalitat lo desarrolla con reglamento. Infórmese un poco!

I en qüestió de minuts Vicente Inglada contesta:

@Vinglada:
@adrianballester. En la ley no se dice nada. Respecto a lo del perfil ya participe en unas jornadas que trataron ese tema. Informadoymucho

@adrianballester:
@Vinglada no se nota

Efectivament a la xarrada, Ximo Càdiz va comparar les Lleis de Joventut de l’Estat Espanyol i va concloure, dirigint-se als professionals que allí estàvem, que la Llei no estructura els perfils professionals dels que treballem amb els joves, siguen animadors, dinamitzadors, professors, informadors, orientadors, etc. I va concloure que si ens hagueren volgut escoltar i, nosaltres ens oferirem, segur que els drets dels treballadors i per tant dels jóvens estarien reflectits a la proposta de Llei.

La proposta de Llei esmenta els professionals però sense entrar en una ordenació específica i clara dels distints perfil professionals, de manera que es parla de sancionar a qui realitze accions cap als joves sense la titulació oportuna però en cap moment es determina quina són les atribucions i competències de cada titulació o, igualment greu, no es fa una enumeració i definició dels perfils professionals que poden intervindre en les polítiques de joventut amb el reconeixement de la Generalitat Valenciana. Hem de remarcar que en altres lleis de joventut sí s’ha fet.

La llei quan parla dels professionals ho fa exactament així:

A l’article 6. Funcions.

Les funcions de Generalitat Jove són les següents

i) Formar a animadors i tècnics en matèria juvenil.

I a l’article 36. Escoles de formació

1. La Generalitat, a través de Generalitat Jove, atendrà la formació dels animadors juvenils, els monitors de temps lliure i el reconeixement de les escoles de formació d’animadors juvenils en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

I per últim a l’article 50. Infraccions lleus

Són infraccions lleus:

1. Les comeses per persones, organitzacions i entitats que presten serveis juvenils en els següents casos:

b) La prestació dels serveis de formació i informació juvenil per persones que no compten amb les titulacions exigides per a la realització de tasques de formació i informació juvenil.

Es cert, com comenta el director general, que és l’INCUAL el que marca els perfils professionals, cosa que no exclou de fer referència dins d’un marc normatiu autonòmic com pot ser una Llei, que regularà, o deuria, tot el que envolta la joventut. Eixa és la nostra petició, raonable i rigorosa front al text de la proposta de llei que no diu res nou o concret.

A més, va ser l’Associació la que va iniciar contactes en el mateix INCUAl, tant a nivell nacional, com autonòmic (d’este últim estament encara no hem obtingut cap resposta), per conèixer, abans de l’Assemblea, l’estat actual de la situació del perfil tant en el cas d’animadors com el d’informadors. A tal demanda, Virginia Casado Marcos cap de servei de Qualificacions Científiques i de la Salut de l’Institut Nacional de Qualificacions (INCUAL) i va contestar:

Buenas tardes, las cualificaciones a las que parece hacer referencia son:

 • Dinamización de actividades de tiempo libre educativo infantil y juvenil (nivel 2)
 • Dirección y coordinación de actividades de tiempo libre educativo infantil y juvenil (nivel 3)
 • Información juvenil (nivel 3)

Estas cualificaciones están próximas a ser publicadas en el BOE y no suponen regulación de actividad.

Pueden ser el referente para la elaboración de la oferta formativa ya sea en forma de títulos de formación profesional (Ministerio de Educación) o certificados de profesionalidad (SEPE-Ministerio de Trabajo e Inmigración).

D’altra banda, ens va emplaçar a contactar en l’INJUVE (que ho farem mitjançant la resta d’associacions de professionals de joventut de l’Estat) per fer el seguiment de dites qualificacions. Al mateix temps des de l’IVAJ ens informaven que segons l’havia informat el Consell Escolar Nacional dits perfils estaven a expenses de tràmit del Consell de Ministres.

Una volta, aclarit per part de l’associació de professional l’estat de la situació, o al menys el que tenim capacitat d’entendre, vos deixem part de la conversa digital que va continuar així…

@adrianballester:
@Vinglada y al INJUVE no? Que nos ha bajado un 30% la subvención el año que viene

@Vinglada:
@adrianballester Pero no decían que el Injuve no daba dinero a las comunidades! Y cuánto baja el ivaj?

@adrianballester:
@Vinglada quien decía eso? Algo daba, muy poco y ahora menos. Nuestra bajada menor de lo que nos bajan

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Polítics 2.0 seguint l’Assemblea

 1. Pere ha dit:

  Quina vergonya de conversa, no?

  – Y tu… más!!!!
  – Toma, rebota y en tu culo explota!!!
  – Y tu infinito más…

  Estos son els polítics que tenim. La seua misió seria defendre els interesos dels ciutadans i en el cas del director de l’IVAJ deuria defendre els interesos dels joves de la Comunitat Valenciana, no posar-se a discutir si l’INJUVE da más o da menos. Fins on jo tinc coneixement, les competencies en joventut les te transferides la Generalitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s