En defensa de Patricio Hernández

Imatge

El passat mes de desembre l’Ajuntament de Cartagena va cessar al reconegut Coordinador del Servei de Joventut de la ciutat davant la sorpresa de les i els professionals de joventut de Múrcia. Us recomanem unir-se a la mobilització de suport al tècnic. #SOSjuventud

Des de Cartagena, Múrcia, i a través de la xarxa, es comença ha estendre a la comunitat professional de la resta de l’Estat el malestar per aquesta destitució, ja que sembla que no es tracti d’un cessament a causa d’una reducció del pressupost en el servei, que encara compta amb una vintena de treballadors, si no per altres motius. Cosa que fa malpensar degut als ideals i opinions lícites i lliures de Patricio o pensar tristament que els polítics no es creuen seriosament el treball en joves o el que poden arribar a construir les polítiques de joventut.

Els quasi tretze anys coordinant el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Cartagena han estat valorats unànimement com a modèlics, tècnic de joventut i gestor cultural d’èxit impulsant per exemple, el Pla Director de Política de Joventut 2002-2004 o el Programa d’Actuació Municipal en matèria de Joventut “Projóvenes” 2005-2007 que incorpora un enfocament integrador de referència en la concepció de les polítiques de joventut a l’Estat, entre altres. A més, Patricio Hernández ha estat una persona que ha defensat sempre les polítiques públiques de joventut i socioculturals.

Aquest cessament exemplifica també el que venim denunciant durant aquests darrers anys, i més especialment en 2012, la constant infravaloració de les polítiques de joventut per part de les institucions públiques (sobretot a municipis). No només són les reduccions en els pressupostos de joventut, si no que en casos com els de Patricio Hernández percebem el menyspreu cap a la nostra tasca professional, de reconeixement treballat i demostrat durant més de 30 anys. Us recomanem que us descarregueu l’Informe sobre l’actualitat entorn les i els professionals i les Polítiques de Joventut a on l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut que resumeix en quatre punts aquesta trista realitat actual.

Per aquests motius i altres de lògica i de sentit de l’existència de l’entitat, ens adherim a la Declaració de suport a Patricio Hernández, iniciativa que ha nascut d’un col·lectiu de tècnics de joventut de l’administració local i de l’administració de la comunitad autónoma de la Región de Murcia, i que Gabriel Navarro, Cap del Centro Informajoven de Múrcia, ha inclòs hàbilment a la plataforma change.org per extendre’n la seva difusió i recollir 500 firmes de suport al manifest i fer-ho saber a la Concejala Delegada de Juventud de Cartagena, la senyora Ruth María Collado González.

Us animem, com a professionals de les polítiques de joventut, a que donem suport al manifest firmant-lo de manera individual. 

Manifest de suport de les i els professionals de joventut a Patricio Hernández. Firmes de recolzament

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s