Es presenta la segona edició del “Llibre Blanc de pràctiques innovadores en matèria de joventut”

DSC_1926_modLa Diputació de València i Culturama SL publiquen una recopilació de diferents experiències de treball en l’àrea de Joventut

Culturama, amb motiu del 15é aniversari de la fundació de l’empresa, i coincidint amb l’inici de l’Any Internacional de la Joventut (2010), va voler contribuir a impulsar noves iniciatives d’oci per als joves. Per això va convocar  la Primera Edició del “Premi Culturama a la innovació en matèria de Joventut”.

L’any 2012 es va convocar la 2ª edició del Premi, del qual ara es presenta aquest “Llibre Blanc de pràctiques innovadores en matèria de joventut”. En aquesta segona edició, Culturama ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat Jove – IVAJ,  la Diputació de València, la Universitat de València, la Xarxa Joves.net i l’Associació de Professionals de Joventut de la CV. Amb aquesta segona edició, Culturama ha volgut contribuir, com a professionals de la intervenció social, amb projectes de o/i per a joves compromesos, creatius i innovadors. Així doncs, el tema que s’ha treballat en aquesta edició ha estat l’emancipació juvenil en totes les seues besants, però en especial la de l’ocupació.

El llibre mostra diferents pràctiques innovadores, començant per la proposta de la entitat guanyadora del premi, l’associació Jovesolides pel seu projecte “El sur en el aula. Jóvenes construyendo una sociedad intercultural”, i la dels dos accèssits: els projectes “Menys graus, més cinema” i el projecte “Apropa’t a Europa”.

A més a més, s’ha realitzat una recopilació d’altres experiències amb joves, de diferents entitats públiques o privades, així com d’entitats de fora de la Comunitat Valenciana i internacionals, que han volgut col·laborar en  aquesta  edició. El resultat és aquest llibre que ara presentem en paper. El llibre està editat per la Excma. Diputació de València i Culturama SL.

La tercera convocatòria del Premi, que tindrà lloc en 2014, es troba ja en procés de preparació.

Entre les persones i entitats que col·laboren en fer possible aquest projecte està l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana que participa com a jurat per a seleccionar les millors experiències.

Deixa un comentari